Resfinţire de biserică la Târgu Neamţ

Numeroşi credincioşi au fost prezenţi duminică, 22 mai 2016, la resfinţirea Bisericii Sfântul Haralambie din Piatra Neamţ. Slujba de târnosire, succedată de slujba Sfintei Liturghii, a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează doxologia.ro

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a subliniat în cuvântul său, după citirea textului biblic din cadrul Sfintei Liturghii, cum poate fi biruită suferința.

„Lupta împotriva păcatului este platforma cea mai clară pentru ca omul să-și asume și să biruiască, în cele din urmă, suferința. O mare problemă în taina suferinței o găsim cu precădere în păcatul mândriei. Cel care este mândru suferă foarte mult în inima din cauza orgoliului, din cauză că nu acceptă un eventual eșec, din cauză că nu-l poate vedea pe celălalt crescând mai mult decât el în cele materiale sau în cele spirituale. Un Sfânt Părinte al Bisericii, Sfântul Siluan, l-a întrebat la un moment dat pe Dumnezeu: «Doamne, de ce sufăr atât de mult?». Știți care a fost răspunsul primit? «Suferi pentru că nu ești smerit». «Și ce să fac ca să nu mai sufăr?», a continuat întrebarea sfântul părinte. «Smerește-te și nu vei mai suferi», a fost răspunsul Domnului. Și spune Sfântul Siluan spre sfârșitul vieții sale că a încercat această doctorie – smerenia, și multă pace a găsit în sufletul său”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

La finalul Sfintei Liturghii, Pr. protopop Ioan Dogaru a dat citire hrisovului de sfinţire, după care Pr. paroh Teoctist Caia a mulţumit binefăcătorilor. De asemenea, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a mulţumit enoriaşilor şi ctitorilor, oferind distincţii de vrednicie tuturor celor care au ajutat de-a lungul timpului la lucrările de abilitare și restaurare.

Pr. prof. Teoctist Caia, parohul bisericii Sfântul Haralambie, a primit a primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan Crucea Moldavă, cea mai mare distincţie a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, iar părintele coslujitor Marian Filip, misionar protopopesc, a fost hirotesit întru iconom stavrofor.

Comentarii Facebook


Știri recente