Reprezentanții cultelor și cei ai ministerului de resort au dezbătut aspecte de interes din Legile educației

Reprezentanții cultelor religioase și cei ai guvernului au dezbătut miercuri aspecte de interes din Legile educației, într-o întâlnire desfășurată la ministerul de resort.

Sectorul Teologic-Educațional al Administrației Patriarhale a fost reprezentat de Pr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal, și Pr. George Jambore, inspector. Au mai participat Ligia Deca, Ministrul Educației, Sergiu Nistor, consilier prezidențial, și Ciprian Olinici, Secretar de Stat pentru Culte.

„Copiii noștri se confruntă cu provocări din ce în ce mai numeroase și cred că una dintre soluții pentru a reduce comportamentele nedorite în școală este ca #împreună, școală și comunitate, să susținem activități care să fie alternative sănătoase pentru tineri”, a scris ministrul Ligia Deca pe contul personal de Facebook, după întâlnire.

„Am transmis, astăzi, în cadrul întâlnirii pe care am avut-o la Ministerul Educației cu reprezentanții cultelor religioase recunoscute oficial în România, acest mesaj, alături de îndemnul de a găsi și împreună aceste alternative, care să completeze programe și proiecte educaționale de sprijin prevăzute în noua Lege a învățământului preuniversitar, de tipul Școală după Școală, A doua șansă sau Învățare remedială.”

„Apreciez echilibrul discuției de astăzi și vă asigur că el va fi fundamentul pe care relația cu partenerii noștri se va baza în continuare”, a mai transmis Ligia Deca.

Cultele religioase au fost consultate cu privire la posibila colaborare în baza noilor legi ale educației. Foto: Secretariatul de Stat pentru Culte

„Suntem chemați să răspundem unor provocări din ce în ce mai acute care privesc educația și siguranța copiilor noștri”, se afirmă într-un mesaj de pe pagina de Facebook Secretariatului de Stat pentru Culte.

„Cultele religioase au vocația de a oferi răspunsuri și alternative educative care, valorificate în parteneriat cu instituțiile de învățământ și cu alți actori ai societății civile, pot contribui la un viitor mai bun pentru noile generații.”

Întâlnirea a reafirmat, practic, faptul că Școala, Biserica și Familia sunt chemate să conlucreze spre binele copiilor, care au nevoie de formare caracterială, nu numai de cunoștințe.

Foto credit: Facebook / Secretariatul de Stat pentru Culte

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente