Omagiu adus Reginei Ana a României

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a adus miercuri, 10 august 2016, un omagiu Reginei Ana a României. O delegaţie a Bisericii Ortodoxe Române a fost prezentă în această seară la Castelul Peleş din Sinaia, unde este depus trupul neînsufleţit al reginei.

DSC_6298

După ce a fost depusă o coroană de flori, a urmat un moment de reculegere lângă catafalcul unde este depus trupul neînsufleţit al Reginei Ana. Apoi, Patriarhul României a transmis condoleanţe membrilor familiei Regale şi a semnat în cartea de condoleanţe.

Din delegaţia Bisericii Ortodoxe Române condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel au făcut parte şi:

  • Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale;
  • Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei;
  • Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Ortodox Român al Oradiei.

La trecerea la cele veşnice a Reginei Ana a României, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de condoleanţe:

Mesaj de condoleanţe la trecerea la cele veşnice a Majestăţii Sale Regina Ana a României – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Conform site-ului oficial al Casei Regale, sicriul va rămâne la Castelul Peleş până în această seară, când va fi adus la Palatul Regal din Bucureşti.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să aducă un ultim omagiu vor avea acces pe parcursul zilei de joi (11 august 2016).

Slujba de înmormântare este programată sâmbătă, 13 august 2016, la orele 15, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeş.

Participarea Bisericii Ortodoxe Române la funeraliile regale ale Reginei Ana a României – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Galerie Foto:

 

 

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente