Trupul neînsufleţit al Reginei Ana a ajuns în România. Rugăciuni pentru regină la Castelul Peleş

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Reginei Ana a fost adus astăzi, 9 august 2016, cu o aeronava din Elveţia. Avionul a aterizat pe Aeroportul „Henry Coandă” din Bucureşti, în jurul orei 15.00.

Acolo a fost aşteptat de membrii Familiei Regale, de Garda de Onoare şi de un sobor de ierarhi şi preoţi ortodocşi şi romano-catolici. Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Înaltpresfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei.

Sicriul cu trupul reginei, înfăşurat în drapelul cu stema regalităţii, a fost purtat de soldaţi ai Regimentului de Gardă „Mihai Viteazu”.

După ce sicriul a fost aşezat pe catafalc, Înaltpreasfinţitul Ioan Robu, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Romano-Catolic de Bucureşti, a oficiat o slujbă religioasă.

După  slujbă, cortegiul funerar a plecat către Castelul Peleş din Sinaia, unde clopotele bisericilor ortodoxe au vestit, timp de trei minute, momentul sosirii. Acolo, trupul Reginei a fost aşezat în Holul de Onoare al Castelului. Apoi, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon a oficiat un ceremonial religios.

La trecerea la cele veşnice a Reginei Ana, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un mesaj de condoleanţe Familiei Regale.

Discretă și distinsă, Majestatea Sa Regina Ana a României va rămâne în conştiinţa poporului român drept un model de curaj, nobleţe şi modestie,  susținătoare permanentă a demersurilor Majestății Sale Regelui Mihai I al României în slujirea neamului românesc, atât în anii grei ai exilului, cât și la revenirea în țară, menţionează Patriarhul României în mesaj. (Textul integral poate fi citit AICI)

Conform site-ului oficial al Casei Regale, sicriul va rămâne la Castelul Peleş până mâine seară (10 august 2016), când va fi adus la Palatul Regal din Bucureşti.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să  aducă un ultim omagiu, vor avea acces pe parcursul zilei de joi (11 august 2016).

Slujba de înmormântare este programată sâmbătă, 13 august 2016, la orele 15, în pronaosul noii catedrale de la Curtea de Argeş.

Foto: Ziarul Lumina

Participarea Bisericii Ortodoxe Române la funeraliile regale ale Reginei Ana a României – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente