Recunoștință pentru binefacere în Postul Sfintelor Paști

În perioada 30 ianuarie – 2 februarie, Episcopia Caransebeșului, prin Sectorul Social-Filantropic, a organizat o colectă de strângere de fonduri pentru a ajuta la construirea primului Centru de Recuperare Oncologică din România. În urma centralizării colectei, s-a constituit suma de 51.135 lei, care va fi virată în contul destinat construcției așezământului.

În consecință, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian mulțumește tuturor clericilor și monahilor pentru implicarea în desfășurarea acestei campanii destinate materializării acestui așezământ, dar mai ales tuturor donatorilor, care cu bună credință, prin obolul lor au contribuit la sprijinirea acestui proiect medical și filantropic.

„Ne bucurăm că s-a răspuns la apelul făcut de Episcopia Caransebeșului de a ajuta Clinica Nera, o Clinică oncologică care se va ocupa de suferințele celor aflați în boală. Mulțumim părinților protopopi, preoților și sigur credincioșilor noștri, care au răspuns apelului Episcopiei noastre și rugăm pe Bunul Dumnezeu să le răsplătească această jertfă pe care au făcut-o pentru ajutorarea aproapelui aflat în suferință”, a precizat părintele Gabriel Gozman-Pop, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeșului.

Reamintim că fundaţia „Sfânta Irina” din Bucureşti, coordonată de prof. univ. dr Pavel Chirilă, construiește în Episcopia Caransebeșului, lângă Mănăstirea Nera din localitatea Sasca Montană, primul Centru de Recuperare Oncologică din România, care are ca scop ajutorarea bolnavilor de cancer.

Clinica se construieşte în mare parte cu fonduri europene şi va trata şi consilia bolnavii de cancer în stadii iniţiale: aflarea veştii, debutul bolii şi depistarea precoce. Clinica va fi de tip rezidenţial, cu 42 de saloane spaţioase şi confortabile, construite pe o structură arhitecturală şi funcţională de tip sanatorial. Fiecare bolnav va fi găzduit cu grijă şi atenţie, într-un salon cu un singur pat şi va beneficia de o cură de recuperare de 14 zile.

(Articol realizat de Protos. Casian Rușeț)

Comentarii Facebook


Știri recente