Radio Trinitas împlinește 20 ani de emisie

Radio Trinitas împlineşte marți, 17 aprilie 2018, 20 ani de emisie. În 17 aprilie 1998, Vinerea Mare, a avut loc prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieşene Golia pe frecvenţa 92,7 Mhz.

Postul de radio Trinitas al Patriarhiei Române a fost înfiinţat în anul 1996, la iniţiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în vremea slujirii sale ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

La Radio Trinitas ascultătorii pot audia zilnic Sfânta Liturghie, Vecernia și alte slujbe, dar și emisiuni despre evenimentele religioase. De asemenea, pot asculta programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții sociale și culturale.

Citește și: Excelență în Asistența Socială | Irina Chiriac de la Radio Trinitas a obținut cele mai multe voturi la Premiul pentru jurnalism

La începutul anului trecut, Radio Trinitas a lansat o nouă versiune a aplicației sale pentru dispozitive iOS. Cu un nou concept de design, aplicația a fost rescrisă de la zero și actualizată la ultimul sistem de operare Apple și arhitectură 64biți.

Printre noutățile aplicației se regăsesc: live streaming Radio Trinitas, știrile Basilica.ro în limba română, programul radio, abonare la notificări emisiuni.

În data de 11 decembrie 2013, Radio Trinitas a primit Diploma de Excelenţă pentru Cultură din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Postul de radio al Patriarhiei Române emite în prezent pe 52 frecvențe terestre ce acoperă peste 85% din teritoriul României. Acestora li se adaugă o frecvență via satelit pentru Europa. Emisiunile se realizează în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova.


Anul centenarului | Radio Trinitas lansează concursul de creație literară „100 de ani în 1000 de cuvinte”


Foto credit: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente