Anul centenarului | Radio Trinitas lansează concursul de creație literară „100 de ani în 1000 de cuvinte”

În anul centenarului, Radio Trinitas lansează concursul de creație literară „100 de ani în 1000 de cuvinte”, care se adresează elevilor de gimnaziu și celor de liceu, de pe întreg teritoriul țării.

„Ce trebuie să faceți? Dacă sunteți elevi de gimnaziu sau de liceu, așteptăm să ne trimiteți, până la data de 1 mai 2018, o poezie, un eseu sau un fragment de proză, povestire, fragment de nuvelă, scrise de voi, care să conțină cel mult 1000 de cuvinte. Tema de inspirație pentru concurs este momentul istoric de la 1 decembrie 1918”, se anunţă pe site-ul oficial al Radioului Patriarhiei Române.

Lucrarea trebuie transmisă prin poștă, până la data de 1 mai 2018, pe adresa: Patriarhia Română-Radio Trinitas, Strada Sf. Ecaterina, nr. 2-4, sector 4, București. Pe plic trebuie menţionat: Pentru concursul 100 de ani în 1000 de cuvinte, Radio Trinitas.

Selectarea textelor care vor intra în concurs, în funcție de respectarea regulamentului, se va face până la data de 11 mai 2018. În perioada 14 – 30 mai 2018, juriul va decide lucrările câștigătoare pentru fiecare secțiune în parte: proză scurtă, eseu, poezie. În data de 1 iunie 2018, lucrările câștigătoare vor fi anunțate în cadrul programelor Radio Trinitas.

Lucrarea fiecărui participant va fi evaluată de un juriu format din: criticul literar Alex Ștefănescu, scriitorul Petre Crăciun și Odilia Roșianu, redactor șef „Literatura de Azi”. Fiecare lucrare va fi punctată pe o scară de la 0 la 100 de puncte.

Lucrările vor intra apoi într-o altă etapă de selecție, a celor care vor fi premiate. Selecția se va face de către Pr. Teodor Gradinaciuc și de realizatorul emisiunii Bucuria Poveștilor, Adriana Ene. Vor fi premiate cu diplomă toate lucrările care vor obține un punctaj de minim 90 de puncte.

Lucrările care au media peste 9.50 vor fi considerate câștigătoare și premiate pe secțiuni și categorii de vârstă, pornind de la mențiuni, ajungând la premiul I, II, III și Marele Premiu. Câştigătorii vor fi anunțați în data de 1 iunie 2018.

Premiile vor consta în:

  • Diplomă de câștigător sau participant la concurs;
  • Publicarea tuturor lucrărilor premiate în publicațiile Patriarhiei Române;
  • Invitație de a participa în emisiunile Radio TRINITAS;
  • Câștigătorii vor fi invitați să participe la edițiile radio ce vor fi special pregătite și dedicate zilei de 1 decembrie 2018.

Alte premii surpriză care vor fi anunțate pe parcurs.

Comentarii Facebook


Știri recente