Radio TRINITAS împlineşte 18 ani

Radio TRINITAS al Patriarhiei Române împlineşte duminică, 17 aprilie 2016, 18 ani de emisie. În 17 aprilie 1998, Vinerea Mare, a fost realizată prima transmisiune din turnul Mănăstirii ieşene Golia pe frecvenţa 92,7 MHZ.

Postul de radio TRINITAS a fost înfiinţat în anul 1996, din iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci fiind Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei.

Directorul Radio TRINITAS, Consilierul patriarhal Ciprian Olinici, a spus subliniat faptul că apariția radioului a reprezentat o noutate în peisajul audiovizualului românesc.

„Cred că data de 17 aprilie 1998 a reprezentat momentul când în audiovizualul românesc se putea asculta şi altceva. Postul de Radio TRINITAS, primul radio al Bisericii Ortodoxe Române şi primul radio ortodox din audiovizualul românesc, aducea în mass-media radiofonică dialogul Bisericii cu societatea”.

La Radio TRINITAS ascultătorii pot audia zilnic Sfânta Liturghie, Vecernia, rugăciunile de seară și dimineață și alte slujbe, dar și programe speciale de educație religioasă și emisiuni de promovare a evenimentelor bisericești. De asemenea, pot asculta programe de folclor românesc, știri și dezbateri despre probleme actuale ale vieții sociale și culturale.

„Putem afirma că avem maturitate şi discernământ în alegerea informaţiei, atât a informaţiei religioase, teologice, cât şi a informaţiei social-culturală, economică, astfel încât ascultătorul să găsească în emisia radioului nostru repere pentru viaţa lui cotidiană, dar şi o oază de linişte, de refugiu în multul zgomot care există în societate şi în mass-media actuală”, a mai spus Directorul Radio TRINITAS.

Radio TRINITAS îşi desfăşoară activitatea în noile studiouri din Centrul social-cultural Iustin Patriarhul din Bucureşti care au fost sfinţite de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, în 09 iunie 2014 la Sărbătoarea Sfintei Treimi.

În data de 11 decembrie 2013, Radio TRINITAS a primit Diploma de Excelenţă pentru Cultură din partea Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Postul de radio al Patriarhiei Române emite în prezent pe 51 frecvențe terestre ce acoperă peste 85% din teritoriul României. Acestora li se adaugă o frecvență via satelit pentru Europa. Emisiunile se realizează în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Festivalul „Blândul Păstor”: Priceasna este deopotrivă rugăciune și cântare în cuvinte simple

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la cea de-a noua ediţie a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor”, organizat de Parohia Apărătorii Patriei II – „Sfântul Ierarh Ambrozie”, Protopopiatul Sector IV Capitală, la Muzeul…