Punerea pietrei de temelie a unui nou cămin studențesc la Timișoara

La Timișoara, pe data de 15 iulie 2013, a avut loc punerea pietrei de temelie a unui nou cămin studențesc situat în Complexul Studențesc, în imediata apropiere a clădirii BRD. Evenimentul s-a desfășurat pe șantierul din viitoarea Piață Sfântul Petru, unde au fost invitați și delegații de la centrul eparhial din Timișoara, informează site-ul mitropolia-banatului.ro.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului și din încredințarea Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei slujba de sfințire a fost săvârșită de către părintele Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei alături de preoți și diaconi de la catedrala mitropolitană din Timișoara.

Întâlnirea s-a bucurat și de prezența oficialităților locale, Eugen Dogariu, prefectul Județului Timiș, prof. univ. dr. Nicolae Robu, primarul municipiului Timișoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, actualul rector al Universității de Vest din Timișoara, precum și fostului rector, prof. univ. dr. Ioan Talpoș și a altor persoane implicate în proiect.

În Timișoara învață aproximativ 45000 studenți din care 20000 aparțin Universității de Vest. Construcția căminului s-a dorit de mai mult timp, simțindu-se mare nevoie de el în campusul universitar, însă din lipsă de fonduri nu a putut fi materializat. De aceea, evenimentul acesta vine să concretizeze o necesitate din mediul studențesc timișorean. Noul cămin face parte dintr-un proiect mai mare al Universității de Vest din Timișoara, ce vizează construirea a trei imobile cu capacitate de cazare a 1500 studenți. Primul cămin a fost construit pe strada Camelia și are capacitate de 245 locuri, cel de-al doilea imobil, cel de azi, la care au început lucrările, de pe strada Aleea Studenților va putea caza 670 studenți, iar cea de-a treia construcție, de pe strada Renașterii, va asigura cazarea a 580 studenți. Spre deosebire de celelalte cămine acesta va avea un standard mai ridicat, camerele vor avea baie și bucătărie proprie. De asemenea, vor exista spații comerciale, spații de recreere și parcare subterană.

Valoarea proiectului este de 16 milioane de euro, sumă alocată de Guvernul României pentru finalizarea proiectului. Timpul de execuție a lucrărilor va dura 3 ani, din 2013 și până în 2016, cu toate că dorința constructorului timișorean este ca acest imobil să poată fi dat în folosință în anul 2015.

Comentarii Facebook


Știri recente