Punct de lucru al Agenției Basilica Travel la Arad

Un nou punct de lucru al Agenției de pelerinaj „Basilica Travel” a Patriarhiei Române a fost inaugurat sâmbătă, 30 noiembrie, în Arhiepiscopia Aradului. Amenajat corespunzător, cu binecuvântarea și sub permanenta purtare de grijă a Înaltpreasfințitului Timotei, spațiul pus la dispoziție de Arhiepiscopie a fost dotat logistic de Patriarhia Română, sub directa îndrumare și supraveghere a ing. Leonard Ciofu, consilier patriarhal, informeaza „Ziarul Lumina”.

Biroul a fost inaugurat cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României și patronul spiritual al acestui oficiu, printr-o slujbă religioasă oficiată de către Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, înconjurat de Permanența Consiliului Eparhial și în prezența ing. Leonard Ciofu, reprezentant al Patriarhiei Române, informează www.episcopiaaradului.ro. La eveniment au participat oficialitățile locale, reprezentanții instituțiilor de învățământ, preoți și credincioși ai parohiilor din municipiul Arad.

Înaltpreasfințitul Timotei, Arhiepiscop al Aradului, care a împlinit ieri 29 de ani de arhipăstorire la Arad, a rostit un cuvânt prin care a subliniat importanța pelerinajului creștin și faptul că beneficiile din acest sector sunt folosite în lucrarea misionar-filantropică a Bisericii. Legat de Anul omagial, Înaltpreasfinția Sa a menționat că printre primii pelerini creștini la Locurile Sfinte s-au numărat chiar cei pe care-i omagiem, Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena.

Aprecierea activității depuse într-un timp scurt pentru înfăptuirea acestui obiectiv a fost concretizată prin oferirea mai multor distincții bisericești din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Pentru strădania depusă, Ordinul Sfinților Împărați Constantin și Elena a fost oferit: pr. Teodor Faur – consilier economic, ing. Leonard Ciofu – consilier patriarhal, ec. Nicolae Iotcu – președintele Consiliului Județean Arad, ing. Gheorghe Falcă – primarul municipiului Arad. Ing. Dan Popovici din cadrul Serviciului tehnic al Arhiepiscopiei Aradului a primit Diploma Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Părintele consilier economic Teodor Faur, în numele celor distinși, a transmis mulțumiri Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru aprecierile și distincțiile oferite, precum și Înaltpreasfințitului Timotei, pentru încrederea acordată.

Noul punct de lucru al Agenției de pelerinaj „Basilica Travel” se află într-o zonă centrală a municipiului Arad (Bdul Revoluției, nr. 30) și a devenit operațional începând de ieri. Va oferi celor interesați servicii de specialitate pentru pelerinajele organizate la Locurile Sfinte, în țară și în străinătate, prin Agenția „Basilica Travel” a Patriarhiei Române, și este primul de acest gen în afara celor din Arhiepiscopia Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente