Publicație bisericească duminicală la Orăștie

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei și la initiativa preoților din municipiul Orăștie, în localitatea hunedoreană s-a concretizat o dorința acestora de intensificare a lucrării pastorale, prin editarea foii pastorale duminicale „Ambrosius”. Prin această foaie pastorală se încearcă o apropiere a înțelesului mesajului credinței ortodoxe, concentrat în pericopele evanghelice și apostolice din Duminicile și sărbătorile ce alcătuiesc anul liturgic, de mintea și inima credincioșilor din municipiul Orăștie.

Conținutul foii pastorale „Ambrosius” este structurat pe mai multe rubrici din care nu lipsește tâlcuirea pericopei evanghelice și a textului din Apostol ce se citește în duminica respectivă; explicarea adevărurilor de credință și a modului în care acestea se regăsesc în viața creștinului de azi; tinerii și problemele lor în viziunea Bisericii și nu în ultimul rând povești și jocuri pentru copii.

Distribuirea se face gratuit la toate bisericile din municipiu în fiecare duminică după săvârșirea Sfintei Liturghii. Costurile de multiplicare sunt suportate de un grup de credincioși din Orăștie, după cum ne informează Biroul de presă al Episcopiei Devei.

Această foaie pastorală se vrea prin conținutul propus o prelungire a liturgisirii din Biserică, mai concret o cale prin care să se arate cum darurile primite în cadrul celebrării liturgice pot fi purtate în contextul concret al vieții sociale în care trăim, astfel încât fiecare aspect al vieții să devină o prelungire frumoasă a bogăției de viață pe care o primim ca dar în și prin Taina Sfintel Liturghii.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…