PS Timotei Prahoveanul: Și oameni de alte religii se roagă Maicii Domnului, mai ales femei care nu pot naște

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a slujit luni la Catedrala Patriarhală și a amintit în predica sa de impresionanta procesiune care are loc anual la mormântul Maicii Domnului din apropiere de Ierusalim.

„După calendarul neîndreptat, în ziua de 28 august, una dintre cele mai mari procesiuni ale cetății Ierusalimului este făcută de la Metocul Ghetsimani, aflat chiar lângă Biserica Sfintei Învieri, până la mormântul Maicii Domnului”, a spus ierarhul.

PS Timotei a fost timp de un an Reprezentant al Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superior al Aşezămintelor Româ­neşti de la Ierusalim, Iordan şi lerihon.

„Ceea ce m-a impresionat a fost faptul că la procesiune am văzut la fel de mulți credincioși din alte religii alături de ortodocși”, a mărturisit Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Întrucât ortodocșii sunt destul de puțini, mai ales maicile și monahii de acolo, lor li se adaugă foarte mulți musulmani care vin și cer ajutorul Maicii Domnului. Mai ales femeile care nu pot naște vin și o roagă pe Maica lui Dumnezeu să le ajute să aibă și ele prunci”.

„Ne rugăm ca milostivirea ei cea fără margini să se așeze peste întreaga Biserică, peste cei care o cinstesc, peste cei care străbat pe jos distanțe mari, zeci sau sute de kilometri, pe cei care păstrează tradiția, pe cei care pun copiilor lor numele Sfintei Fecioare. Ne rugăm ca Maica Domnului să-i ocrotească pe cei care îi adresează rugăciuni și își pun nădejdea în ajutorul ei fără de margini”, a spus PS Timotei Prahoveanul.

Preasfinția Sa a oficiat duminică seara slujba Privegherii cu Prohodul Maicii Domnului la Catedrala Patriarhală.

Vezi mai multe imagini în galeria foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente