PS Timotei Prahoveanul la început de an școlar către seminariștii din București: Căutați modele!

Episcopul vicar Timotei Prahoveanul a oficiat luni slujba de Te Deum la început de an școlar la Seminarul Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală.

Ierarhul le-a oferit seminariștilor îndemnul de a căuta mereu modele pentru viață.

„Vă îndemn să căutați modele în viața dumneavoastră! Sunt sigur că veți descoperi și în chipurile profesorilor, ale celor care se dăruiesc nu ale celor care sunt grăbiți, doar a celor care pun suflet în formarea dumneavoastră”, a spus Preasfinția Sa potrivit Trinitas TV.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a adăugat că elevii își vor aminti peste ani dăruirea profesorilor lor.

„Toți suntem datori să ne amintim de profesorii noștri, de cei care au pierdut uneori cele mai frumoase momente ale vieți lor de familie și personale stând cu noi la seminar”, a precizat ierarhul amintind că profesorii săi călătoreau timp de o oră până la școală și încă una înapoi, iar uneori petreceau ziua întreagă la Seminarul Teologic de la Mănăsti­rea Neamţ.

„Dincolo de modelele pe care le veți descoperi în profesorii dumneavoastră, în unii dintre colegi, vă îndemn să căutați modelele adevărate care vin mai ales din paginile Scripturii. Vă îndemn să citiți și din alte cărți importante pe care profesorii vi le recomandă, de care auziți dumneavoastră, pe care le întâlniți în bibliografia de la seminar”.

De asemenea, Părintele Episcop vicar le-a recomandat elevilor să-și rezerve timp pentru rugăciune.

Tot la deschiderea noului an școlar, Directorul adjunct al Seminarului, Nectarie Șofelea a transmis mesajul Patriarhului României adresat elevilor, părinților și profesorilor.

La eveniment au fost prezenți atât elevii Seminarului Teologic Nifon Mitropolitul, cât și cei ai școlii sanitare Sfântul Ierarh Nectarie din cadrul seminarului.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente