PS Nichifor Botoșăneanul sfătuieşte: Când ne trezim, să ne propunem să nu păcătuim

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor a subliniat în omilia de duminică faptul că „Dumnezeu este atent la gândul inimii noastre” şi a îndemnat să ne gândim la acest aspect încă de la primele clipe ale dimineţii.

„Este necesar, atunci când ne trezim, să ne dorim, în primul rând, mai mult decât să fim sănătoși, mai mult decât să ne fie animalele întregi, mai mult decât să-mi învețe copii carte, să-mi doresc să păzesc ziua fără de păcat”, a precizat Preasfinţitul Părinte Nichifor Botoşăneanul.

Ierarhul a explicat că „multe în viață se vor schimba dacă vom face așa”.

Referitor la pocăinţă, Preasfinţia Sa a precizat că înseamnă mai mult decât simpla părere de rău. „Și lui Iuda i-a părut rău că L-a vândut pe Domnul, adică s-a căit și s-a dus să dea banii înapoi, dar nu a fost îndeajuns”.

Pocăința, a afirmat episcopul vicar, înseamnă nădejde, înseamnă încredere în puterea lui Dumnezeu de a ne ierta păcatele și de a ne schimba pe noi înșine.

Ierarhul a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Bohotin, comuna Răducăneni, Protopopiatul Iași II, județul Iași.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente