PS Macarie: Precum odinioară pe Nestor, Sfântul Dimitrie ne conduce la Hristos, ajutându-ne să învingem tot ceea ce uneori ni se pare de neînvins

În ajunul sărbătorii Sfântului Marelui Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de mir, marți, 25 octombrie 2016,  Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a oficiat slujba Privegherii în biserica parohiei ortodoxe române din Odense, Danemarca, notează site-ul oficial al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord.

În ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, ierarhul înconjurat de preoți, diaconi și credincioși, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei ortodoxe române din Copenhaga. Preasfinția Sa a încurajat și binecuvântat credincioșii care au dorit să participe la slujirea euharistică dis-de-dimineață, înainte de a se îndrepta spre locurile de muncă.

În cuvântul rostit,  ierarhul s-a referit la dragostea cea mare pe care Sfântul Dimitire a avut-o pentru Hristos (Romani 8, 35-39), iubire din al cărui har ne împărtășim și noi, cei care îi cinstim pe mărturisitori (Matei 10,41).

Sunt situații aparent fără de ieșire din viețile noastre, în care ni se pare că obstacolele sunt de nedepășit și în care primim de la Mântuitorul Hristos ajutor nespus, așa cum a primit tânărul Nestor, întru binecuvântarea și rugăciunea smerită a Sfântului Dimitire, pentru a-l înfrunta și învinge pe Lie-vandalul. Precum odinioară pe Nestor, Sfântul Dimitrie ne conduce la Hristos, ajutându-ne să învingem tot ceea ce uneori ni se pare de neînvins, a spus Preasfinția Sa.

La finalul slujbei, ierarhul a felicitat pe toți cei care își aniversează onomastica cu prilejul sărbătoririi celor doi Sfinți Dimitrie, Martirul din Tesalonic și Cuviosul din Basarabi.

Comentarii Facebook


Știri recente