PS Ignatie Mureşanul: „Măsura iertării trebuie să fie Dumnezeu”

În Duminica dinaintea praznicului Nașterii Maicii Domnului, 04 septembrie 2016, Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Episcop-vicar al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, s-a aflat în mijlocul credincioșilor Paraclisului Episcopal din Borehamwood, Regatul unit al Marii Britanii, după cum ne-a precizat Diac. Cezar Ștefan Milea.

Cu acest prilej, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ioan Iacob Românul de la Hozeva. Alături de Preasfinția Sa, au mai făcut parte din sobor Protos. Serafim Pașca, slujitorul Paraclisului Episcopal, Diaconii Cezar Ștefan Milea, Viorel Gavriloiu și Nicolae Ștefan Palade. Răspunsurile liturgice au fost date de Grupul psaltic al Paraclisului.

La sărbătoarea hramului au participat numeroşi credincioşi veniţi să primească binecuvântarea  ierarhului, dintre care un număr de peste 100 copii au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul rostit , Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul a spus, cu referire la textul biblic citit, că trebuie să avem capacitatea de a ierta pe cel care ne greșește.

Măsura iertării trebuie să fie Dumnezeu. Așa cum Dumnezeu ne iartă necondiționat, așa trebuie să iertăm și noi. Iertarea trebuie să fie necondiționată, la fel ca și iubirea. Așadar, iertăm cât iubim și iubim cât iertăm, a evidenţiat Episcopul Vicar.

La final, Preasfinția Sa a mulţumit ctitorilor şi binefăcătorilor Paraclisului Episcopal pentru eforturile depuse şi i-a îndemnat pe credincioşi să fie în continuare alături de Biserică în vederea construirii unui aşezământ monahal și a unui centru eparhial.

De asemenea, ierarhul a primit din partea Preacuviosului Părinte Protosinghel Serafim Pașca o icoană pictată pe lemn cu chipul Sfântului Ignatie Teoforul.

Toți credincioșii prezenți la eveniment au fost invitați să ia parte la tradiţionala agapă.

Comentarii Facebook


Știri recente