PS Ieronim Sinaitul: „Sfânta Fecioară Maria este icoana Bisericii”

Creștinii ortodocși sărbătoresc Nașterea Maicii Domnului. În această zi, la Catedrala Patriarhală din București Sfânta Liturghie a fost oficiată joi, 8 septembrie 2016, de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarchal.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a arătat importanța cinstirii Maicii Domnului. De asemenea, ierarhul a subliniat și rolul jucat de Maica Domnului în iconomia mântuirii neamului omenesc.

Biserica a dat o importanță deosebită cinstirii Fecioarei Maria și a recunoscut întotdeauna rolul ei în iconomia mântuirii. Anual patru sărbători sunt consacrate Fecioarei Maria: Nașterea Maicii Domnului, Intrarea Maicii Domnului în Biserică, Buna Vestire și Adormirea Maicii Domnului. În Sfânta Scriptură nu avem amănunte legate despre viața Fecioarei Maria. Cu toate acestea, unele informații au fost păstrate în Tradiția Bisericii. În Vechiul Testament, Nașterea Maicii Domnului este preînchipuită de Cortul Mărturiei, unde se păstra vasul cel cu mană cu care Dumnezeu a hrănit pe poporul ales în pustie. Sfânta Fecioară Maria este icoana Bisericii în care păstrăm Sfânta Evanghelie, Legea cea Nouă, a spus Preasfinția Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente