PS Ieronim Sinaitul a hirotonit noi slujitori pentru Schitul românesc Prodromu

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop vicar patriarhal, a hirotonit joi doi slujitori pentru Schitul românesc Prodromu de la Muntele Athos.

Evenimentul a avut loc în cadrul vizitei pastorale oficiate de ierarh în Muntele Athos cu binecuvântarea Patriarhului Daniel şi se înscrie în tematica anului 2021 dedicat, în Patriarhia Română, pastorației românilor din afara României.

În timpul Sfintei Liturghii oficiate în prima zi de Crăciun (potrivit calendarului iulian neîndreptat), Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul l-a hirotonit ieromonah pe Ierod. Teofil Covaci, secretarul cancelariei așezământului monastic, şi ierodiacon pe monahul Iacov Constantin.

Episcopul vicar patriarhal a dat citire mesajului de Crăciun al Patriarhului României, i-a felicitat pe noii hirotoniţi şi a apreciat misiunea tuturor monahilor de acolo.

Ei desfășoară ample activități și proiecte al căror scop este menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii culturale, etnice, lingvistice şi religioase, respectiv, promovarea valorilor culturale, spirituale şi ştiinţifice româneşti.

Patriarhul Daniel a oferit Schitului românesc Prodromu, prin intermediul PS Ieronim Sinaitul, mai multe cărți de cult și volume publicate la editurile Patriarhiei Române.

Schitul Prodromu

Se numără între puținele așezăminte românești de la Muntele Athos. Obștea Așezământului este formată din aproximativ 50 de viețuitori. Schitul este situat în zona de răsărit a peninsulei  grecești  Athos, în  regiunea Vigla, și se află sub jurisdicția canonică a Mănăstirii „Marea Lavră”.

Începând cu anul 2011, egumenul Schitului românesc Prodromu este Preacuviosul Părinte Atanasie Prodromitul.

La Sfânta Liturghie oficiată de Nașterea Domnului a participat și Preacuviosul Părinte Prodromos Lavriotul, starețul Mănăstirii „Marea Lavră”, sub tutela căreia se află Schitul românesc Prodromu.

Foto credit: Diacon Bogdan Nedelcu


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente