PS Ieronim: Ne rugăm ca libertatea pentru care s-au jertfit oameni tineri să aducă roade bune

Episcopul vicar patriarhal Ieronim Sinaitul a oficiat luni dimineață la Cimitirul Eroii Revoluției din Capitală o slujbă de pomenire pentru martirii din decembrie 1989.

„Comemorarea a 31 de ani de la Revoluția din 1989 este un moment de rugăciune, de aducere aminte de jertfa – în special a eroilor tineri, căci ne aflăm, iată, la Cimitirul Eroilor Tineri, alături de biserica ridicată aici întru pomenirea lor, dar și pentru propovăduirea Sfintei Evanghelii”, a spus PS Ieronim.

Părintele episcop vicar a explicat că martirii din 1989, prin sacrificiul lor, au urmat Mântuitorului Hristos care a fost răstignit pentru noi.

„Suntem aici pentru a comemora jertfa acestor eroi care ne-au adus libertatea de credință, de manifestare a tradițiilor noastre strămoșești. Sigur că libertatea depinde și cum este înțeleasă. Noi ne rugăm ca această libertate pe care am dobândit-o atunci, pentru care, iată, s-au jertfit oameni care au plecat prea devreme din această viață, să aducă roade bune, nu numai pentru Sfânta noastră Biserică, dar și pentru neamul nostru românesc”, a declarat pentru Radio Trinitas Episcopul vicar patriarhal.

Slujbă de pomenire la Cimitirul Eroii Revoluției, 21.12.2020. Foto credit: Radio Trinitas

Ierarhul a mai spus că trebuie „să fim mai virtuoși și mai dedicați istoriei și tradițiilor noastre” pentru că acestea „constituie apanajul și configurația noastră cu care ne prezentăm față de lume”.

„România și poporul nostru au avut lucruri frumoase de spus în trecut și nu trebuie ca aceste lucruri frumoase din trecut să se oprească”.

„Ele trebuie să meargă înainte, trebuie ca și în aceste vremuri să găsim resursele ca pomenindu-i pe eroii martiri ai neamului românesc să împlinim și idealurile lor: o libertate bine înțeleasă, o libertate spre mers înainte, spre progres general, nu o libertate distructivă care nu folosește nimănui”, a precizat PS Ieronim Sinaitul.

Foto credit: Radio Trinitas

Comentarii Facebook


Știri recente