PS Antonie: „Sufletul fără rugăciune se slăbănogeşte”

„Sufletul fără rugăciune se slăbănogeşte” sunt cuvintele Preasfinţitului Părinte Antonie de Orhei, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, adresate duminică, 27 martie 2016, credincioşilor prezenţi în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, raionul Ialoveni, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

01

În a doua duminică a Postului Mare, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat Sfânta Liturghie la biserica din localitatea Pojăreni, raionul Ialoveni. La sfârşitul slujbei, Preasfinţitul Părinte Antonie a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care a vorbit şi despre personalitatea Sfântului Grigorie Palama (cinstit de Biserică în a doua duminică a Postului Mare).

 „Prăznuindu-l pe Sfântul Grigore Palama, în această duminică suntem invitaţi să medităm asupra rostului rugăciunii pentru sufletul creştinului. Sufletul fără rugăciune se slăbănogeşte. Rugăciunea este comunicare noastră cu Dumnezeu şi hrană pentru suflet. Să stăruim în rugăciune în mod special în această perioadă a Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti pentru a veni pregătiţi către slăvita Înviere”, a îndemnat Preasfinţitul Părinte Antonie.

De asemenea, Preasfinţia Sa a apreciat activitatea părintelui paroh Alexandru pe care l-a numit a fi „un bun gospodar şi harnic misionar” şi l-a felicitat cu ziua onomastică, oferindu-i în dar un set de cărţi duhovniceşti.

Părintele paroh a mulţumit ierarhului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită, invitându-l şi cu alte ocazii în mijlocul creştinilor din Pojorani.

03

 

Comentarii Facebook


Știri recente