PS Antonie de Orhei în mijlocul copiilor din Peresecina, Orhei

Preasfinţitul Părinte Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Petru, Mitropolit al Basarabiei, a vizitat recent grădiniţele nr. 2 „Albinuţa” nr. 3 „Muguraşii” (directoare Zinaida Fratea) şi Liceul Teoretic „Alexadru Donici” din satul Peresecina, raionul Orhei. Ierarhul Mitropoliei Basarabiei a fost însoţit de către PC preot Adrian Agapi, consilier mitropolitan, şi PC Preot Sergiu Matei, parohul bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Peresecina, informează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Ierarhul a adus în dar, pentru fiecare grupă din cele două grădiniţe, câte o icoană, iar fiecare copil a primit în o cruciuliţă pectorală şi dulciuri. Pentru cantinele celor două grădiniţe au fost donate în jur de o sută de kilograme de mere proaspete.

Directoarele celor două instituţii au mulţumit pentru daruri, menţionând necesitatea existenţei unei colaborări între instituţiile pe care le conduc şi reprezentanţii Bisericii.

La Liceul Teoretic „Alexadru Donici”, PS Antonie le-a vorbit elevilor despre pregătirea pe care este chemat să o facă creştinul pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. Fiecare copil a primit în dar câte o cruciuliţă pectorală şi un pliant cu Rugăciunile începătoare şi Simbolul de credinţă. Dna Raisa Zdrobeu, director adjunct pentru educaţie a Liceul Teoretic „Alexadru Donici”, a mulţumit pentru vizită menţionând că asemenea întâlniri sunt binevenite pentru ca generaţia în creştere să cunoască credinţa strămoşilor noştri.

În drum spre Chişinău, PS Antonie împreună PC părinte Adrian Agapi a vizitat biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Peresecina, unde părintele Sergiu le-a vorbit oaspeţilor despre ultimele lucrări efectuate la amenajarea sfântului locaş.

 

Comentarii Facebook


Știri recente