PS Andrei: Predica Evangheliei nu poate avea în centrul ei decât Învierea lui Hristos

Luni, 17 aprilie 2017, în Săptămâna Luminată, Preasfințitul Părinte Andrei a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Ierarh Nicolae” din Sfântu Gheorghe, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La sfârșitul slujbei, Episcopul Covasnei şi Harghitei le-a vorbit credincioşilor despre minunea învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Învierea Domnului reprezintă centrul predicii Apostolilor. Sfântul Apostol Pavel arată că predica Evangheliei nu poate avea în centrul ei decât Învierea lui Hristos, a evidenţiat Preasfinţia Sa.

Răspunsurile la strană au fost oferite de membrii corului Catedralei. La sfârșitul Sfintei Liturghii, Ierarhul a binecuvântat credincioșii prezenți, urându-le salutul creștinesc „Hristos a Înviat!”.

Mii de credincioşi au fost prezenţi în noaptea de Înviere, 16 aprilie 2017, la Catedrala din Miercurea Ciuc pentru a primi Lumina Sfântă, adusă şi anul acesta de la mormântul Domnului.

Slujba Sfintei Învieri a fost oficiată de Episcopul Covasnei și Harghitei înconjurat de către soborul de preoți și diaconi ai Catedralei.

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului a continuat în Catedrala Episcopală cu oficierea Dumnezeieștii Liturghii a Sfântului Ioan Gură de Aur.

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente