Protopopiatul Băile Herculane a organizat o acţiune de donare sânge

La Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Băile Herculane a avut loc săptămâna trecută o acţiune de donare sânge, organizată de protoieria din oraş.

„Prin această campanie întindem și noi o mână de ajutor persoanelor cu nevoi, în modul acesta dovedind că Biserica poartă de grijă și se implică și în bunul mers al sănătății trupești nu doar al sănătății sufletești”, a declarat pr. protoiereu Iosif Frenț.

Acţiunea de recoltare este extrem de importantă, în contextul în care, în sistemul sanitar românesc este o nevoie acută de sânge. Un român are nevoie de sânge la fiecare trei secunde, dar doar 2% donează!

„Sperăm ca prin această campanie să conștientizăm și pe alții de criza actuală de sânge cu care se confruntă țara noastră”, a subliniat părintele protoiereu.

Acţiunea a fost realizată în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină – Reșița.

„Se știe că sângele nu se poate cumpăra din farmacii, de aceea trebuie să donăm pentru semenii noștri. Numărul de cazuri de îmbolnăviri din spitale crește în continuare, de aceea trebuie să ne gândim că poate cineva are nevoie de o picătură de viață, care este sângele”, a precizat dr. Rodica Neagu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină din Reșița.


 Donarea de sânge este dovada supremă de iubire a aproapelui: interviu cu directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN


Aceiași campanie de donare va avea loc luna viitoare și la Bozovici, acolo unde sunt așteptați să doneze preoții și credincioșii din Cercul pastoral-misionar Valea Almăjului.

Pentru a putea dona sânge, persoanele trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 și 55 de ani, să nu aibă afecțiuni cronice și intervenții chirurgicale.

Donează sânge, salvează o viaţă!

Biserica Ortodoxă Română susține donarea de sânge prin Campania națională „Donează sânge, salvează o viaţă!”. Proiectul se desfășoară cu binecuvântarea Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, prin implicarea mai multor voluntari coordonați de Arhim. Ciprian Grădinaru, slujitor al Paraclisului Catedralei Naționale.

Peste 15.000 litri de sânge au fost recoltați prin mobilizarea a 20.000 donatori în ultimii șase ani de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Foto credit: public domain

Comentarii Facebook


Știri recente