Protoieria Sector 3 Capitală ajută elevii la începutul anului școlar

Protoieria Sector 3 Capitală a oferit 400 de ghiozdane complet echipate elevilor care provin din familii fără posibilități materiale.

Ghiozdanele au fost distribuite elevilor, joi, la sediul Cantinei sociale „Sfânta Maria” a Asociației Diaconia, filiala Sector 3.

Elevii care au primit rechizite sunt în evidența Biroului de asistență socială al protoieriei. Printre cei prezenți s-au numărat și copiii asistați în cadrul Centrului de zi „Sfânta Muceniță Sofia”.

„Anul acesta am putut oferi peste 400 de ghiozdane echipate și ne bucurăm că am reușit să mărim numărul persoanelor ajutate (față de anul trecut, n. red.), care se vor bucura de sprijin și în cadrul altor proiecte ale Protoieriei Sector 3 Capitală ce urmează a fi derulate în curând”, a declarat Andrada Mănescu, asistent social în cadrul protoieriei.

Inițiativa se înscrie în acțiunile de promovare a educației și prevenirea abandonului școlar din cauza situației materiale precare. Copiii care au primit ghiozdane vor beneficia și de alte proiecte, din partea protoieriei, menite să îi sprijine.

Rechizitele au fost achiziționate cu ajutorul parohiilor din cuprinsul protoieriei.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente