Promovarea proiectului „Alege Școala” în Episcopia Caransebeșului

Miercuri, 11 martie, Sala de festivități „Episcop Elie Miron Cristea” a Centrului Eparhial din Caransebeș a găzduit manifestarea de promovare a proiectului „Alege școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest”, în Episcopia Caransebeșului, după cum ne-au transmis Diac. Pavel Canea, Darius Herea. Evenimentul s-a bucurat de participarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, care a ținut un cuvântul de binecuvântare în deschiderea manifestării. De asemenea au fost prezenți Pr. Sorin Lungoci, expert formator proiect, Pr. Prof. Univ. Dr. Constantin Pătuleanu, Mădălina Dicu, reprezentant Fundația World Vision România, Pr. Mihai Ciucur, inspector social și de activități cu tineretul al Episcopiei Caransebeșului, preoți, profesori de religie, oficialități locale, copii și părinți implicați în proiect.

În debutul programului, părintele prof. univ. dr. Constantin Pătuleanu, expert formator proiect, a transmis mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în care a punctat importanța colaborării dintre familie, Biserică și societatea civilă în calitatea valorilor și educației pe care le transmitem generațiilor următoare. Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentantei Fundaţiei „World Vision”, care a prezentat direcțiile proiectului în parteneriat cu Biserica și cum are el impact asupra societății. În cuvântul său, pr. Sorin Lungoci, a vorbit despre istoricul proiectului „Alege Școala!” dar și despre mobilizarea comunităților locale pentru ca tinerii și copiii să meargă la școală.

La final părintele inspector Mihai Ciucur a prezentat cele 4 centre educațional-inovative „Alege Școala” din Episcopia Caransebeșului implicate în proiect: Caransebeș, Reșița, Oravița și Moldova Nouă, precum și activitățile acestora.

„Credem că astăzi s-au trasat noi coordonate pentru buna desfășurare a activităților din cele 4 centre și nădăjduim că din acestea vor genera alte centre, care vor promova aceste activități binevenite. De asemenea credem că întâlnirea de astăzi a fost benefică și toți cei prezenți se vor întoarce la activitățile lor cu gânduri frumoase și bineînțeles cu intenți binedefinite, astfel încât lucrarea aceasta să aducă rod însutit în inimile și sufletele copiiilor și tinerilor. Biserica încurajeză pe toți cei care doresc să continue școala și studiile, deoarece fără educație, fără formare nu putem fi oameni echilibrați în societate, respectiv în biserică. Alege școala înseamnă alege Ora de religie, alege o viață duhovnicească, echilibrată și o viață în Hristos”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Proiectul „Alege Școala în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest!” derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română în perioada aprilie 2014 – octombrie 2015 are ca obiectiv menținerea în sistemul de educație a 1325 de copii și tineri expuși riscului de abandon școlar, precum și dezvoltarea unor acțiuni prin care 318 persoane să-și reia studiile.

Comentarii Facebook


Știri recente