Proiectul „Ursuleții de pluș” continuă, încurajând prietenia între elevi din România și de peste Prut

Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași a desfășurat, la începutul săptămânii, o nouă activitate în cadrul proiectului transfrontalier Ursuleții de Pluș, prin care copii din România se împrietenesc cu copii din Basarabia.

Elevii clasei a V-a A au pregătit un ursuleț de pluș, care va pleca într-o călătorie la o școală de peste Prut. Îmbrăcat în uniforma liceului și încurajat de cele mai frumoase gânduri ale copiilor, ursulețul Armonel va participa la toate activitățile elevilor clasei a IV-a ai Gimnaziului „Ion Creangă” din Republica Moldova.

Ursulețul va avea în bagaj o agendă în care elevii din Iași au scris câteva preferințe ale ursulețului, informații despre liceul în care ei învață și o scrisoare destinată copiilor de peste Prut.

Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfășurat online, înainte de plecarea Ursulețului Armonel în călătoria la frații de peste Prut.

La această întâlnire virtuală, elevii din Iași și cei din Basarabia au încercat să se cunoască mai bine și să afle cât mai multe unii despre ceilalți.

„Surpriza a fost mare când oaspeții noștri virtuali ne-au prezentat un program artistic foarte emoționant. Deși numărul lor era jumătate cât al elevilor noștri de la clasa a V-a, au reușit să ne umple sufletele cu bucurie”, relatează prof. dr. Adina Romanescu, directoarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași.

„Am așteptat cu multă bucurie reluarea acestui proiect cu mult impact, atât pentru copii cât, și pentru adulți”, a precizat inițiatoarea și coordonatoarea proiectului, prof. Floricica Morariu.

„Pentru o învățare de durată este nevoie să le creem copiilor contexte de învățare care să treacă prin filtrul inimii. Ceea ce faci cu plăcere, nu se uită!”

Gânduri de la elevii români

„Mă gândesc de multe ori cum este în Republica Moldova. Oare este la fel sau puțin diferit? Acum după această întâlnire am văzut câteva diferențe și m-au impresionat. Aștept cu nerăbdare și următoarele întâlniri”, a mărturisit Călin.

„Această activitate mi s-a părut una frumoasă, care m-a pus pe gânduri . Îmi doresc ca pe viitor să interacționăm și în viața reală nu numai în online. Mi-a plăcut că acei copii erau entuziasmați și fericiți! Îmi doresc să ne vedem mai des”, a transmis Eduard.

„În timpul acestei întâlniri, am simțit recunoștință deoarece am observat cât de mult au încercat să pregătească un moment frumos, cu cântece și cu multă încântare în glas”, a afirmat Aida.

Elevii ieșeni au pregătit și mesaje de Moș Nicolae pentru noii prieteni basarabeni. Acestea au fost transmise la adresele de email ale copiilor din Basarabia.

Foto credit: Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”

Follow us on Twitter: @BasilicaNews

Comentarii Facebook


Știri recente