Proiectul ,,Natura – darul lui Dumnezeu pentru oameni” în Parohia Bozienii de Jos – jud. Neamţ

Creșterea conștientizării  rolului major pe care comunitatea trebuie să-l aibă în protecția mediului înconjurător este unul din obiectivele acţiunii demarate vineri, 01 aprilie 2016, de elevii şcolii gimnaziale din Comuna Bozieni, jud. Neamţ. Astfel, în această zi, elevii au plantat puieți de molid în curtea școlii și în curtea bisericii din sat, promovând în acest fel activitățile de voluntariat în vederea protecția mediului înconjurător.

Acţiunea a avut loc în cadrul proiectul educaţional intitulat ,,Natura – darul lui Dumnezeu pentru oameni”. Proiectul a fost demarat de Parohia Bozienii de Jos din Protopopiatul Roman, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în parteneriat cu Școala Gimnazială Comuna Bozieni, Direcția Silvică Neamț și Ocolul Silvic Târgu Neamț.

În cadrul evenimentului, părintele paroh Carp Constantin Cătălin le-a vorbit elevilor despre frumusețea naturii, tainele acesteia, precum și de rolul ei în viața oamenilor. La final, Preacucernicia Sa a mulţumit tuturor celor  care s-au implicat în acest proiect educațional: elevilor, doamnei ing. Alina Dogariu, doamnei ing. Niculina Moșneagu și doamnei director Maria Murariu, subliniind faptul că ,,respectând natura, putem fi și noi «respectați» de natură!”.

Puieţii de molid au fost oferiți de Ocolul Silvic Târgu Neamț, prin Direcția Silvică Neamț.

 

Comentarii Facebook


Știri recente