Proiectul „Comunităţi informate“ în Arhiepiscopia Sibiului

În mai multe localităţi din judeţul Sibiu se va desfăşura în acest an Proiectul „Comunităţi informate“, derulat de Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului, alături de alţi parteneri. Proiectul are ca scop informarea tinerilor cu privire la pericolele consumului de droguri, alcool sau tutun, precum şi despre beneficiile activităţilor sportive pentru o viaţă sănătoasă.

La Biblioteca din localitatea Marpod, judeţul Sibiu, a început săptămâna trecută proiectul „Comunităţi informate“, destinat copiilor din comunităţile judeţului Sibiu, derulat de Departamentul Social al Arhiepiscopiei Sibiului, informează “Ziarul Lumina”.

Cu această ocazie, copiii din Marpod, precum şi din localităţi învecinate au aflat care sunt pericolele consumului de droguri, alcool sau tutun şi au fost informaţi asupra beneficiilor activităţilor sportive pentru o viaţă sănătoasă.

„Acest proiect se va derula pe tot parcusul anului 2015, în 21 de localităţi din judeţul Sibiu. Proiectul se desfăşoară în parteneriat cu Agenţia Naţională Antidrog Sibiu, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Direcţia de Sănătate Publică şi Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu“, a spus Marius Talmaţchi, inspector în cadrul Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului.

Astfel, prin proiectul „Comunităţi informate“, realizat în cadrul parteneriatului, Arhiepiscopia Sibiului doreşte să sensibilizeze şi să informeze comunităţile cu privire la pericolele consumului de droguri, alcool şi tutun, precum şi la violenţa fizică sau verbală. De asemenea, este promovată activitatea sportivă ca o aternativă la consumul de droguri, a mai precizat Marius Talmaţchi, delegat al Departamentului Social al Arhiepiscopiei Sibiului, la acţiunea desfăşurată la Marpod.

Scopul proiectului este combatarea viciilor în rândul tinerilor şi îndreptarea acestora spre norme, valori şi atitudini morale.

„Această acţiune este benefică, este un mesaj frumos pentru tinerii noştri şi sper că ei au înţeles acest lucru şi că viaţa lor va depinde, într-un fel sau altul, şi de această acţiune“, a spus parohul din Marpod, Marius Munteanu.

Departamentul Social de la Arhiepiscopia Sibiului şi Agenţia Naţională Antidrog din Sibiu au desfăşurat şi în anii trecuţi campanii de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, a consumului de băuturi alcoolice şi droguri la tineri şi adulţi. Aceste campanii s-au desfăşurat în mai multe unităţi de învăţământ din judeţul Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente