Proiectul Alege Viața, în Episcopia Sălajului

Cu ocazia Zilelor Învățământului Sălăjean desfășurate în perioada 19-23 noiembrie 2012 va avea loc lansarea proiectului „Alege viața”, după cum ne informează prof. Claudia Boha, inspector de specialitate.

Proiectul are ca scop conștietizarea tinerilor asupra valorii vieții umane și a urmărilor avortului. Coordonat de Episcopia Sălajului și ISJ Sălaj, acesta va fi implementat în toate școlile de către profesorii de religie și biologie și are ca obiective analizarea trăirilor specifice adolescenței în vederea pregătirii tinerilor pentru viața de familie, urmările fizice și psihice ale avortului, prezentarea consecințelor avortului, informarea despre posibilitățile de gestionare a vieții intime din cadrul familiei și a existenței unui centru de informare și consiliere pentru persoanele aflate în risc de sarcină.

Din activitățile cuprinse în calendarul proiectului amintim: aplicarea de chestionare elevilor și interpretarea lor, prezentarea materialelor informative și dezbaterea problemelor legate de avort, oferirea de materiale cu caracter informativ pentru elevi, organizarea unei conferințe legate de problemele care afectează armonia familiei. În săptămâna ” Să știi mai multe, să fii mai bun!” se vor organiza activități sub deviza „Manifest pentru viață”.

La finalul proiectului se va edita o revistă în format electronic cu activitățile din cadrul proiectului și vor fi aplicate chestionare subiecților și colectivului de coordonatori pentru optimizarea activiăților pe viitor.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…