Proiect misionar-filantropic la Parohia „Sf. Nicolae“ – Mălăieşti

În perioada 10-13 martie 2015, Parohia „Sf. Nicolae“ – Mălăieşti din Protopopiatul Hârlău organizează, în parteneriat cu Şcoala „Carmen Sylva“ din Iaşi, un proiect filantropic-misionar intitulat „Întru aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei“, potrivit mmb.ro.

În cadrul acestui proiect misionar-filantropic, preotul paroh Pavel Apostol va împărtăşi elevilor clasei a III-a A şi clasei pregătitoare B meşteşugul încondeierii ouălor. Astfel, li se va prezenta elevilor celor două clase instrumentele şi materialele folosite pentru încondeierea ouălor, toţi paşii pentru pregătirea ouălor ce urmează a fi încondeiate, după care se va trece propriu-zis la partea practică a încondeierii. Se va preda doar încondeierea ouălor cu motive moldoveneşti, pentru că prezintă un grad de dificultate mai accesibil copiilor, dar şi pentru că sunt reprezentative pentru zona Moldovei.

Proiectul va debuta luni, 9 martie 2015, începând cu ora 10:00, şi se va finaliza vineri, 13 martie, la Şcoala „Carmen Sylva“ din Iaşi . La sfârşitul acestor cursuri de însuşire a minunatului meştesug de încondeiere se va organiza o „licitaţie“, prin care se doreşte a fi vândute aceste ouă încondeiate tuturor celor binevoitori, din banii obţinuţi urmând a fi cumpărate rechizite şcolare şi dulciuri care, prin intermediul preotului Pavel Apostol, a doamnelor învăţătoare Viorica Iluţă şi Nela Acatrinei şi a unor grupe formate din elevii celor două clase, vor fi împărţite unor copii spitalizaţi.

„Un prim motiv al acestui proiect misionar-filantropic este, pe lângă păstrarea tezaurului cultural al încondeierii ouălor şi transmiterea lui generaţiilor următoare, şi acela al împlinirii poruncii Mântuitorului de a iubi aproapele ca pe propria persoană. Încercăm să-l formăm pe copil să nu fie indiferent la suferinţa aproapelui, mai ales când acesta este un semen de vârsta lui“, a subliniat părintele Pavel Apostol.

Comentarii Facebook


Știri recente