Proiect european destinat şomerilor din județul Mehedinți

În Episcopia Severinului şi Strehaiei se derulează un nou proiect social. Intitulat “SPUNE STOP INACTIVITĂŢII !” proiectul este cofinanțat din fonduri europene și are ca scop stimularea mobilităţii profesionale a şomerilor de lungă durată şi a persoanelor inactive. O întâlnire de lucru în cadrul acestui proiect a avut loc joi aceasta, informează TRINITAS TV.

La eveniment au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai mediului de afaceri din Mehedinţi, ai organizaţiilor nonguvernamentale, primari de localităţi. Cu toţii au fost informaţi despre facilităţile oferite de lege în cazul în care încadrează în muncă diferite categorii de şomeri.

Grupul ţintă va beneficia de cursuri de iniţiere şi formare în diverse specialităţi. Diplomele obţinute la final sunt recunoscute în toată Uniunea Europeană. În acelaşi timp, şomerii beneficiază şi de consiliere profesională.

În cadrul proiectului vor fi identificaţi şi angajatorii dispuşi să angajeze personal în mediul rural sau în locaţiile urbane. Valoarea totală eligibilă a acestui proiect european este de peste 7 milioane de lei.

Comentarii Facebook


Știri recente