Proiect editorial unic: Monografie dedicată Cimitirului Șerban Vodă Bellu din capitală

La Editura Basilica a Patriarhiei Române a apărut o lucrare unică: „Cimitirul Șerban Vodă Bellu din capitală – Mormintele clericilor și ale altor personalități bisericești și naționale”, de Damian Anfile, Nicoleta-Liliana Dinu, dr. Ionuț-Daniel Barbu.

Volumul pune în valoare cel mai important cimitir al țării și personalitățile bisericești înmormântate în acesta.

Conține date, fotografii, istorii și hărți detaliate pe figuri, foarte utile pentru identificarea mormintelor de clerici și teologi.

Ceea ce singularizează lucrarea este o asiduă muncă de teren, depusă în principal de Nicoleta-Liliana Dinu și dr. Ionuț-Daniel Barbu, care au identificat 12 ierarhi și 13 preoți profesori de teologie înmormântați în cimitirul bucureștean, precum și zeci de alți clerici.

Cartea se deschide cu mesajul Părintelui Patriarh Daniel despre cinstirea memoriei celor adormiți și îngrijirea cimitirelor și se încheie cu postfața intitulată „Identitatea creștină a cimitirului și legătura dintre Cruce, mormânt și Învierea Domnului în viața noastră”, un studiu de dr. Ionuț-Daniel Barbu.

Volumul inventariază mormintele și biografiile ierarhilor și clericilor, dar și cele ale unor personalități implicate în istoria edificări Catedralei Naționale, ctitori de biserici și filantropi, arhitecți, ingineri constructori, antreprenori și restauratori de biserici, pictori de biserici și artiști plastici, profesori și absolvenți de Teologie, precum și numeroși alți oameni de cultură înmormântați în cel mai important cimitir al țării.

Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Cartibisericesti.ro.

Vezi și:

Foto credit: Cartibisericesti.ro

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente