Program de vară la Școala Varlaam Mitropolitul și la Grădinița Buna Vestire

La Școala „Varlaam Mitropolitul”, cât și la Grădinița „Buna Vestire”, unități de învățământ aflate sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuă în aceste zile programul special de vară, care include ateliere de creație tematice, jocuri logice, jocuri de dezvoltare personală, excursii, precum și activități surpriză pentru cei mici, informează „Ziarul Lumina”.

În perioada 8-12 iulie 2013, la Grădinița „Buna Vestire” a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei , în cadrul programului special de vară, copiii, însoțiți de cadrele didactice, au confecționat pălării, cu care au organizat o paradă în parc numită „Parada pălăriilor trăsnite – Crazy Hat Day”, au fost în vizită la „Școala de echitație Bucium 1949” din Tomești, unde au văzut speciile cabaline, au făcut o plimbare cu poneiul Maximus și s-au jucat în spațiul special amenajat pentru copii. Activitățile continuă în această săptămână la Grădinița „Buna Vestire”, majoritatea dintre ele la „Baza de agrement Ezăreni” și la „Arca lui Noe” din Bucium.

La Școala „Varlaam Mitropolitul”, la clasele I-II, săptămâna trecută a fost dedicată, după cum ne-a declarat învățătoarea Simona Marinică, atelierului experiențial „Povestea unei păduri spusă de cei mai bătrâni copaci”, în cadrul căruia elevii au mers la pădure, unde au observat copacii, diferențele și asemănările dintre speciile de copaci, precum și vietățile în mediul lor natural. Reîntorși în sălile de clasă, elevii au discutat despre diferențele și asemănările dintre brad, plop și stejar, după care au desenat aceste specii de arbori și au lucrat, prin tehnica quilling, un tablou despre tot ceea ce se poate găsi într-o pădure. La final, cei mici au desenat „Stejarul Școlii Varlaam”. Elevii claselor III-IV au avut săptămâna trecută atelierul experiențial „Sistemul solar”, în cadrul căruia au vizitat Planetariul din cadrul Universității „Al. I. Cuza” și au alcătuit machete și desene tematice.

Pregătiri pentru începerea anului școlar la „Varlaam Mitropolitul”

La Școala „Varlaam Mitropolitul”, pregătirile pentru începerea anului școlar au demarat în forță luni, 15 iulie 2013, când a avut loc prima întâlnire a celor 17 copii de la clasa pregătitoare cu d-na învățătoare Bianca Năstase, cât și întâlnirea părinților cu echipa de conducere a școlii și a Fundației. Pe lângă momentul prezentărilor, în cadrul întâlnirii, părinții au aflat detalii importante pentru începerea în bune condiții a anului școlar.

La eveniment a fost prezent și arhim. Hrisostom Rădășanu, consilierul educațional al Arhiepiscopiei Iașilor, care a ținut și un scurt cuvânt de bun venit noilor copii și părinți, precizând că „întâlnirea din această zi a fost necesară din perspectiva clarificării condițiilor în care se stabilește acest parteneriat între Biserică, Școală și Familie, pentru educarea acestor copii. Unul dintre punctele forte al evaluării activităților Fundației «Varlaam Mitropolitul» este cel al unei strânse colaborări între acești trei factori, Biserică, Școală și Familie, pentru binele și desăvârșirea spirituală, intelectuală și morală a copiilor”.

Clasa pregătitoare a Școlii „Varlaam Mitropolitul” va începe cursurile în luna septembrie a acestui an, cu maximum 20 de copii. Momentan sunt 17 locuri ocupate. Cele 3 locuri încă disponibile îi așteaptă pe cei interesați. Pentru înscriere, părinții pot afla informații la nr. de telefon 0727/377.334.

Comentarii Facebook


Știri recente