Program catehetic în Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului

Odată cu începutul Postului Sfintelor Paşti, în parohiile şi mănăstirile din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului se desfăşoară un program catehetic, aşa cum se obişnuieşte în fiecare post de peste an, informează Ziarul Lumina. Catehezele vor fi susţinute duminica seara, după slujba Vecerniei.

Pentru a veni în sprijinul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, Biroul de catehizare al Eparhiei pune la dispoziţia preoţilor o serie de cateheze disponibile şi pe site-ul Mitropoliei Clujului, Maramureşului şi Sălajului.

Realizate cu scopul de a contribui la îmbunătăţirea duhovnicească a credincioşilor, catehezele pentru Postul Paştelui din acest an au fost întocmite de Înaltpreasfinţitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, şi au ca temă „Răstignirea Duhovnicească“.

„Pe 23 februarie 2015 începe Postul Mare. Pentru noi şi pentru credincioşii noştri este o şansă în plus de a ne îmbogăţi spiritual. Nu zadarnic zice cântarea Triodului: «Vremea Postului să o începem cu bucurie, supunându-ne pe noi nevoinţelor celor duhovniceşti. Să ne lămurim sufletul, să ne curăţim trupul. Să postim, precum de bucate, şi de toată patima, desfătându-ne cu virtuţile duhului»“, a arătat IPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei.

Cele cinci cateheze întocminte de Părintele Mitropolit Andrei au o intensitate duhovnicească şi spirituală aparte, a precizat inspectorul eparhial pentru catehizare, părintele Liviu Vidican-Manci.

„Totul gravitează în jurul Evangheliei Înfricoşătoarei Judecăţi, aşadar în jurul Capitolului 25 din Matei. Avem cinci cateheze de o intensitate duhovnicească şi spirituală aparte: «Crucea – Izvorul Tainelor», «Aducerea aminte de moarte», «Aducerea aminte de judecată», «Aducerea aminte de Rai» şi «Aducerea aminte de iad». Toate sub egida aceasta a «Răstignirii duhovniceşti»“, a spus părintele Liviu Vidican-Manci.

Comentarii Facebook


Știri recente