Profesorul de religie de peste Prut: Să încerc măcar să fac bine este cea mai mare bucurie

„Pentru mine, să încerc măcar să fac bine este cea mai mare bucurie. Atunci când reuşesc să ofer ceva celui aflat în necaz, nu mai simt oboseală, nu simt greutăţi, doar că am reuşit să urmez învăţăturile lui Hristos“, a spus Vasile Postolachi într-un interviu pentru Adevărul.

De trei ani, de când a ajuns titular la Şcoala Rădăuţi, Prut, Vasile Postolachi nu s-a rezumat doar la activitatea de la catedră.

Vasile Postolachi a organizat, din bursa lui de doctorat, un tur de trei zile al celor mai importante obiective turistice din Neamț și Suceava pentru 8 copii din Botoșani și 8 din Republica Moldova.

A ajutat Gimnaziul din Cioara, raionul Hîncești, care a intrat în renovare și nu dispunea de fondurile necesare pentru reabilitare.

Cea mai recentă acțiune, campania „Bucuria de a bucura”, a reunit spanioli și români, ortodocși și catolici, oameni cu suflet mare cu scopul de a bucura familii cu posibilități materiale reduse din 7 localități din România și Republica Moldova.

„Eu predau religie, încerc să-i fac pe copii mai buni. Mergem la oameni nevoiaşi să-i ajutăm, cum putem. Dacă eu văd că aceşti copii sunt mai buni, atunci pot spune că ora de religie şi-a făcut efectul“, spune Vasile Postolachi.

Teoria pentru el nu reprezintă totul, ci partea practică a orei de religie.

„Partea practică a religiei este să încercăm să fim mai buni. Eu nu mă axez pe teorie. Hristos s-a născut sărac pe acest pământ şi ne invită a-l găsi în cei săraci şi în bucuria sinceră a copiilor”, spune Vasile Postolachi.

Planurile sale de a-i ajuta pe cei cu posibilități materiale reduse nu se opresc aici:

„Dacă mă ţine Dumnezeu sănătos, nu mă voi opri niciodată. Aceasta este, poate, menirea mea”,

Vezi și interviul acordat de Vasile Postolachi pentru Basilica.ro: Ora de religie pe malurile Prutului: Interviu cu profesorul din Botoșani care „unește inimi”

Foto credit: Vasile Postolachi/ Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente