Noi proiecte inițiate de profesorul de religie Vasile Postolachi pe ambele maluri ale Prutului

Cunoscut drept profesorul care a făcut credit pentru a-și duce elevii într-o excursie de Centenar, Vasile Postolachi a relatat vineri în cadrul unui interviu pentru Antena 3 ce alte proiecte de viitor are pentru copiii de pe ambele maluri ale Prutului.

Astfel, primul dintre obiectivele enumerate de profesorul de religie este să ajute Gimnaziul din Cioara, raionul Hîncești, care a intrat în renovare și nu dispune de fondurile necesare pentru reabilitare.

Orientat tot spre zona Basarabiei, Vasile Postolachi a menționat și despre excursiile în România cu copiii din satele Tălăiești și Cioara pe care dorește să le realizeze din dorința ca elevii de pe ambele maluri ale Prutului să cunoască frumusețea țării.

Dacă până acum a organizat excursii pe plan local, din inițiativa unui profesor din Spania care l-a mai ajutat în proiectele sale, dorește realizarea unui schimb de experiență pentru copiii din Țara Bascilor și Basarabia.

Motivația proiectului, a afirmat Vasile Postolachi, „reiese din situația asemănătoare a copiilor din Țara Bascilor și cei de pe malul Prutului, ambele așezări fiind așezate la granițele dintre două țări”.

La finele lunii mai, profesorul botoșănean a organizat, din bursa lui de doctorat, un tur de trei zile al celor mai importante obiective turistice din Neamț și Suceava pentru 8 copii din Botoșani și 8 din Republica Moldova.

Vezi și interviul acordat de Vasile Postolachi pentru Basilica.ro: Ora de religie pe malurile Prutului: Interviu cu profesorul din Botoșani care „unește inimi”

Foto credit: Facebook/ Vasile Postolachi

Comentarii Facebook


Știri recente