Proclamarea canonizării sfinţilor vâlceni în prezenţa Patriarhilor Antiohiei şi României

În data de 28 septembrie 2016, va avea loc la Râmnicu-Vâlcea proclamarea canonizării Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Stânişoara şi a Sfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Turnu.

Cu prilejul împlinirii a 300 ani de la moartea martirică a Sfântului Ierarh Antim Ivireanul, în Patriarhia Română vor avea loc mai multe manifestări religioase şi culturale. Astfel, miercuri 28 septembrie 2016, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, şi Preafericitul Părinte Ioan al X-lea, Patriarhul Antiohiei şi al Întregului Orient, vor sfinţi biserica Mănăstirii Antim, din oraşul Râmnicu-Vâlcea.

După slujba de târnosire, cei doi Întâistătători vor coliturghisi, apoi va avea loc proclamarea oficială a canonizării Sfinţilor Cuvioşi Neofit şi Meletie de la Stânişoara şi a Sfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Turnu. La aceste manifestări va participa şi o delegaţie a Patriarhiei Georgiei, precum  şi numeroşi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

Canonizarea cuvioşilor Neofit şi Meletie de la Mănăstirea Stânişoara, judeţul Vâlcea (cu ziua de pomenire 3 septembrie) şi a cuvioşilor Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu (cu ziua de pomenire 5 octombrie) a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa de lucru din 25 februarie 2016.

Noi hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române – Basilica.ro – Agenția de Știri a Patriarhiei Române

Vezi şi:

Viața și Acatistul Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Mănăstirea Turnu

Slujba Sfinţilor Cuvioşi Daniil şi Misail de la Mănăstirea Turnu

Slujba Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

Viața și Acatistul Sfinților Cuvioși Neofit și Meletie de la Mănăstirea Stânișoara

Comentarii Facebook


Știri recente