Procesiune în Duminica Ortodoxiei, la Tecuci

Cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, la Tecuci, credincioșii vor pleca mâine, 13 martie, după Sfânta Liturghie, în procesiuni separate de la parohiile de care aparțin și se vor întâlni în fața Catedralei din oraș, informează Radio TRINITAS.

„Se vor organiza procesiuni de la Parohia Nașterea Maicii Domnului, de la Parohia Sfântul Ioan, de la Parohia Înălțarea Domnului, către Catedrala din centrul orașului. Elevii vor fi prezenți cu icoanele premiate în Biserică, împreună cu credincioșii care vor purta steaguri și icoanei, se vor organiza în coloane și astfel ne vom întâlni la ora 12:30 la Catedrală unde vom aduce mulțumire Bunului Dumnezeu pentru că am ajuns să petrecem vremea postului și a pocăinței, dar și pentru această mare bogăție pe care o avem în Biserica strămoșească – Sfintele icoane – mijloc de apropiere de Dumnezeu și de întărire duhovnicească”, a spus referitor la procesiunea de mâine părintele protopop Gheorghe Joghiu.

Fiecare participant la procesiune va primi, la final reviste religioase și icoana Mântuitorului cu troparul Duminicii Ortodoxiei pe verso, a mai spus părintele protopop de Tecuci, Gheorghe Joghiu.

Comentarii Facebook


Știri recente