Primirea Delegaţiei Mitropoliei Ardealului la Miercurea Ciuc

Delegaţia Mitropoliei Ardealului, condusă de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a fost întâmpinată ieri seară, 14 februarie 2015, de reprezentanţii Episcopiei Covasnei şi Harghitei, potrivit mitropolia-ardealului.ro. Din delegaţie a făcut parte şi Preasfinţitul Andrei, Episcopul ales al Covasnei şi Harghitei, care va fi întronizat astăzi, 15 februarie 2015, ca Episcopul românilor din cele două judeţe din centrul ţării.

Consilierii eparhiali, protopopii şi preoţi i-au întâmpinat pe IPS Mitropolit Laurenţiu şi PS Episcop Andrei la intrarea în judeţul Harghita, unde un grup de credincioşi înveşmântaţi în costume populare şi cu drapelul ţării în mâini i-a întâmpinat pe arhierei cu pâine şi sare.

Delegaţia mitropolitană a fost întâmpinată apoi la Catedrala episcopală “Sfântul Nicolae” din Miercurea Ciuc de un sobor de preoţi, condus de Preasfinţitul Visarion, Episcopul Tulcii. Soborul slujitor a oficiat apoi un Te Deum, locaşul de cult fiind plin de credincioşi, oficialităţi şi oaspeţi.

La finalul slujbei religioase, consilierul administrativ-bisericesc al eparhiei, pr. Teodor Bijec a rostit un cuvânt de bun-venit Mitropolitului Ardealului şi noului episcop al Covasnei şi Harghitei.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt de binecuvântare al IPS Mitropolit Laurenţiu, care a subliniat importanţa acestui moment pentru misionara eparhie din Covasna şi Harghita.

Astăzi, de la ora 9:30, soborul de arhierei va oficia Sfânta Liturghie, iar de la orele 11:30 va avea loc ceremonia de întronizare a PS Episcop Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Hirotonie la Mănăstirea Radu Vodă

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Radu Vodă din București, sâmbătă, 23 ianuarie 2021. În cadrul slujbei, diaconul Adrian Stolnicu a fost hirotonit preot pe seama…