Prima săptămână din Postul Mare în Eparhia Severinului

Credincioșii ortodocși intră de săptămâna viitoare în Sfântul și Marele Post al Paștelui, o perioadă de asceză presărată cu bucurii duhovnicești fără seamăn. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va săvârşi mai multe slujbe religioase în cuprinsul eparhiei.

În prima săptămână din Marele Post, ierarhul mehedinţean participă la slujba Pavecerniţei Mari ce se va oficia la Catedrala episcopală din Drobeta Turnu Severin, începând cu ora 18:00. În cadrul acestei slujbe se va da citire Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

Vineri, 27 februarie, chiriarhul locului va întreprinde o vizită pastorală la mănăstirea Mraconia, de pe clisura Dunării. Preasfinţitul Părinte va săvârşi Sfânta Liturghie arhierească, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, şi va binecuvânta obştea aşezământului monahal.

Sâmbătă, 28 februarie, de aceeași tainică bucurie vor avea parte și viețuitoarele mănăstirii Sf. Ana din Orșova. La ctitoria ziaristului Pamfil Șeicaru, Sfânta Liturghie arhierească va începe în jurul orei 9:30.

„În prima duminică a Postului Mare, pe 1 martie, credincioşii mehedințeni sunt poftiți la o altă vatră monahală mehedințeană. De această dată, Părintele episcop se va afla la Mănăstirea Topolnița, ctitorită de Sf. Nicodim de la Tismana. După ceremonia euharistică se va săvârși o altă slujbă specială, de binecuvântare a semințelor ce vor fi sădite în acest an. Slujirile întâistătătorului eparhiei se înscriu în rândul tradiţionalelor popasuri de suflet de la începutul posturilor de peste an, când Preasfinţitul Părinte pune la inimile bunilor creştini cuvânt de învăţătură şi de întărire”, după cum ne-a transmis Cătălin Cernătescu, Redactor Ştiri Episcopia Severinului şi Strehaiei.

Comentarii Facebook


Știri recente