Prima ediție a Bibliei de la București poate fi văzută în expoziția „De la Țepeș la Brâncuși”

Ediția Princeps a Bibliei de la București este prezentată în expoziția „De la Țepeș la Brâncuși – 5 secole de istorie și cultură în spațiul românesc”. Evenimentul s-a deschis la ARCUB – Hanul Gabroveni din București.

Expoziția este organizată de Arte, Cultură, București (ARCUB) și face parte din „Zilele Bucureștiului”, eveniment dedicat capitalei la 563 de ani de la prima atestare documentară.

Un alt exponat este Evanghelia Greco-Română de la București editată şi tipărită de Sfântul  Antim Ivireanul în anul 1693 la Tipografia Mitropoliei din București, sub patronajul lui Sfântului voievod Constantin Brâncoveanu.

De asemenea, expoziția cuprinde și ediția Princeps a Noului Testament de la București, tipărită în 1703.

„Peste 350 de hărți, cărți, manuscrise şi imagini rare despre istoria și cultura românilor sunt expuse, în această toamnă, într-unul din cele mai originale și ambițioase proiecte expoziționale private din țara noastră”, se arată pe site-ul oficial ARCUB.

„Obiectele prezentate în cadrul expoziţiei „De la Ţepeş la Brâncuşi – 5 secole de istorie și cultură în spaţiul românesc” fac parte din colecțiile Emilian Radu, unul dintre cei mai renumiți şi pasionați colecționari români de artă, dar şi de obiecte încărcate de istorie și cultură”, menționează sursa citată.

Expoziția este deschisă până pe 22 octombrie și poate fi vizitată de marți până duminică între orele 12:00 – 20:00.

Foto credit: Historia 

Comentarii Facebook


Știri recente

Ziua Satului Românesc

În ultima duminică din luna septembrie celebrăm Ziua Satului Românesc, sărbătoare instituită prin Legea nr. 44/2020. „Ziua Satului Românesc poate fi organizată de către autoritățile administrației publice centrale și locale, de către celelalte instituții ale…