Prim-ministrul Georgiei a vizitat Mănăstirea Antim

Prim-ministrul Georgiei, Mamuka Bakhtadze, a vizitat luni 15 aprilie 2019 Mănăstirea Antim din Capitală, ctitoria Sfântului Antim Ivireanul, georgian de origine.

Demnitarul a fost primit de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal.

Ierarhul i-a prezentat așezământul monahal, precum şi muzeul mănăstirii.

Preasfinţia Sa a vorbit despre bunele relaţii dintre cele două popoare şi a evidenţiat faptul că Sfântul Antim este o punte de legătură între România şi Georgia.

La final, Părintele Episcop Varlaam a oferit prim-ministrului Mamuka Bakhtadze o icoană reprezentând pe Sfântul Antim Ivireanul, dar şi un album dedicat mănăstirii Antim.

În cadrul vizitei, oficialul georgian a depus flori la statuia Sfântului Antim Ivireanul aflată în faţa aşezământului monahal bucureştean.

Mănăstirea, ctitorie a Sfântului Antim,  a fost construit în „mahalaua popii lui Ivașco”, pe locul unei biserici de lemn, fiind sfințită în 1715.

Catapeteasma din piatră, icoana Tuturor Sfinților, icoana celor patru sfinți: Alexie, Nicolae, Antim, Agata și ușa masivă de stejar de la intrarea în biserică au fost lucrate chiar de ierarhul georgian.

Episcopul vicar patriarhal alături de prim-ministrul Georgiei. Foto credit: Basilica.ro

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…