Prezenţă arhierească în Protopopiatul Blaj

Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei a efectuat marţi, 03 martie,vizite în câteva parohii din cadrul Protopopiatului Blaj, pentru a-i asculta şi întări, atât pe preoţi, cât şi pe credincioşi.

Prin cuvintele pline de iubire părintească şi de putere ziditoare de suflet, Înaltpreasfinţia Sa i-a îndrumat să lupte, cu toată forţa duhovnicească pe care ne-o dă Sfântul şi Marele Post în care ne aflăm, pentru menţinerea trează a conştiinţei de sine şi a focului viu al credinţei dreptmăritoare.

De asemenea, Înaltpreasfinţia Sa i-a provocat pe părinţii comunităţilor creştine la un dialog deschis legat de greutăţile pe care le întâmpină în parohie şi le-a oferit atât sfaturi practice, cât şi soluţii duhovniceşti pentru a trăi o viaţă în demnitate, rugăciune şi ascultare desăvârşită de Biserică, care este ,,Trupul lui Hristos”.

Traseul pastoral a cuprins parohiile Mihalţ I, Mihalţ II, Cisteiu de Târnave, Crăciunelul de Jos, Bucerdea Grânoasă, Glogovăţ, Valea lungă, Lunca, Lodroman şi Cenade.

Comentarii Facebook


Știri recente