Preşedintele SUA a vizitat Biserica Sfântului Mormânt (VIDEO)

Preşedintele SUA a vizitat Biserica Sfântului Mormânt

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a vizitat în 22 mai 2017, Biserica Învierii din Ierusalim. Aceasta este prima vizită în Cetatea Sfântă a unui preşedinte american în funcţie.

Preşedintele Americii a fost întâmpinat pe aeroportul din Ben Gurion din Tel-Aviv de oficialităţile statului Israel, alături de care s-a aflat şi o delegaţie a Patriarhiei Ierusalimului, condusă de Preafericitul Părinte Teofil.

În după-amiaza aceleiaşi zile, Patriarhul Ierusalimului l-a primit pe Preşedintele SUA la Biserica Sfântului Mormânt, informează site-ul oficial al Patriarhiei Ierusalimului. Donald Trump a vizitat lăcaşul de cult împreună cu soţia sa, fiind însoţit de Patriarhul Ierusalimului şi reprezentanţi ai altor confesiuni creştine.

Cu acest prilej, Preafericitul Părinte Teofil a dăruit preşedintelui Donald Trump o icoană reprezentând Naşterea Domnului.

Şeful SUA şi-a exprimat emoţia prilejuită de vizitarea celui mai vechi şi sfânt edificiu creştin şi a transmis un mesaj de pace pentru regiunea Orientului Mijlociu şi lumea întreagă.

Foto credit: Evan Vucci / AP

 

Comentarii Facebook


Știri recente