Sari la conținut

Președintele României îl decorează pe Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei pentru activitățile filantropice din timpul pandemiei

Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania va fi decorat de Președintele României pentru activitățile filantropice ale Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei în perioada pandemiei. Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei va primi Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler.

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul de decorare a PS Atanasie de Bogdania (Tudor Rusnac), dar și a pastorului Lupu Corneliu Benone, coordonatorul Bisericii Adventiste Române din Italia.

Președintele acordă aceste decorații „în semn de înaltă apreciere și recunoștință pentru solidaritatea și dăruirea de care au dat dovadă în intensa lor activitate social-filantropică destinată cetățenilor români aflați pe teritoriul Republicii Italiene, contribuind astfel la limitarea impactului pe care actuala criză epidemiologică a avut-o asupra comunității românești și în special asupra categoriilor sociale vulnerabile”.

PS Atanasie este arhiereu vicar din 2018, dar slujește în Episcopia Italiei de mai bine de 12 ani. Preasfinția Sa are vârsta de 38 de ani și este originar din Chișinău. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Și Episcopul titular al Eparhiei din Italia, Preasfințitul Părinte Siluan, a fost decorat de Președintele României. El a primit în 2014 Ordinul „Meritul Cultural”-în grad de Ofițer.

Ce a făcut Biserica pentru români în timpul pandemiei

Comentarii Facebook


Știri recente