Raport: Românii din Italia ajutați de Biserică să treacă peste perioada de criză

Mulți dintre românii aflați la muncă în Italia au o situație materială precară iar efectele crizei coronavirus i-a adus la limită. În acest context, mare parte dintre ei au găsit sprijin la parohiile românești din Peninsulă.

Episcopia Italiei a transmis marți, 28 aprilie, situația la zi a ajutoarelor din ultima perioadă.

Cele mai dese acțiuni au în vedere furnizarea produselor alimentare de primă necesitate, dar și medicamente, produse de igienă sau bani. Numai Parohia Reggio Emilia a donat 7 tone de alimente de la începutul crizei.

Un alt tip de sprijin se referă la plata chiriei pentru românii fără posibilități. Parohia Torino II a raportat un ajutor de peste 1.600 de euro de la începutul crizei, iar Parohia Roma V (Ostia) s-a implicat prin închirierea unor camere destinate persoanelor disponibilizate din cauza pandemiei.

Comunitățile parohiale s-au solidarizat și în sprijinirea spitalelor din Italia, dar și a celor din România. Parohia românească din Lodi, Regiunea Lombardia, a oferit spitalului local 2.000 €, dar a trimis în același timp 5.000 € Spitalului Județean de Urgență din Suceava și 2.000 € Asociației Pro Vita din Valea Plopului.

Grija constantă față de românii de acasă s-a manifestat și mai mult în perioada de criză. Centrul Eparhial din Roma a trimis în jur de 1.300 de euro pentru ajutorarea mai multor copiii și familii nevoiașe din România.

Parohia din San Bonifacio a continuat Proiectul „Brațele Părintești”, prin trimiterea a 24 de burse de studiu către copiii aflați în situați defavorizate iar, prin implicarea unei familii din comunitate, unei parohii sărace din România i s-a donat suma de 1.500 € pentru achiziționarea unor Sfinte Vase de slujire.

Clericii și misionarii de la Centrul Eparhial din Roma și de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului au avut în grijă mai multe persoane izolate la domiciliu dar și familiile din casele de găzduire a copiilor din România cu boli deosebit de grave: Peter Pan, Ronald Mcdonald Bellosguardo și Casa Amica Onlus. De asemenea, au fost vizitați copii cu afecțiuni deosebite care se află în spitalul Bambino Gesù.

Vezi mai multe detalii în raportul actualizat al Episcopiei Italiei.

Foto: Caravana Dăruirii, Parohia Reggio Emilia. ©Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente