În perioada de criză, românii din Italia nu i-au uitat pe cei din țară: Sprijin pentru Suceava și Valea Plopului

Comunitățile parohiale din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei nu i-au uitat pe românii din țară nici în perioada pandemiei de coronavirus.

Într-un comunicat privind activitatea socială din această perioadă de criză, Eparhia menționează un sprijin financiar consistent trimis chiar din zona roșie a Italiei în România.

Parohia românească din Lodi, Regiunea Lombardia, a oferit spitalului local 2.000 €, dar a trimis în același timp 5.000 € Spitalului Județean de Urgență din Suceava și 2.000 € Asociației Pro Vita din Valea Plopului.

De asemenea, Parohia românească Sesto Fiorentino a organizat un transport de ajutoare umanitare către Vălenii de Munte, constând în îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente, destinate copiilor aflați în grija Asociației „Pro Vita pentru născuți și nenăscuți”.

Preoții români din Italia s-au mobilizat în această criză medicală pentru a oferi alimente de strictă necesitate românilor aflați în izolare sau fără venituri. De asemenea, au oferit cazare persoanelor disponibilizate din cauza pandemiei.

Un caz special a fost în comunitatea din Fiumicino, unde 31 de persoane blocate pe Aeroportul Leonardo da Vinci (15 români, 7 ruşi, 5 brazilieni și 4 nigerieni) au primit sprijin timp de o săptămână de la parohia românească.

Vezi mai multe detalii în comunicatul de presă al Episcopiei Italiei.

Sursă foto: Well Tuned

Comentarii Facebook


Știri recente