Preotul Nicolae Bordașiu a fost pomenit în Ungaria, în parohia cu care a avut o legătură specială

Părintele Nicolae Bordaşiu, mărturisitor al lui Hristos în temnițele comuniste, a fost pomenit duminică în parohia Micherechi din Ungaria cu care a avut de-a lungul vieții sale o legătură specială.

Slujba de pomenire a fost oficiată, la finalul Sfintei Liturghii, de Preasfințitul Părinte Siluan al Ungariei.

Ierarhul a explicat legătura spirituală deosebită a părintelui cu biserica și comunitatea parohială din Micherechi.

„Pr. Bordașiu a avut o legătura specială cu parohia Micherechi prin faptul că primul preot al bisericii din urmă cu mai bine de 200 de ani era din neamul Bordașiu. Pr. Nicolae l-a avut aproape de suflet, la fel ca și pe credincioșii parohiei unde a venit de multe ori și s-a rugat. A participat la evenimente importante din viața comunității și a ridicat un monument numit semnificativ monumentul strămoșilor”.

Părintele Nicolae Bordașiu

Părintele Nicolae Bordaşiu a trecut la cele veşnice în seara zilei de 9 noiembrie 2018, fiind înmormântat la Mănăstirea Cernica.

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a spus despre Pr. Nicolae că „L-a slujit pe Mântuitorul Hristos într-un mod exemplar, cu multă dragoste şi credincioşie”.

„Prin rugăciunile sale a luminat închisoarea, care a devenit, şi în cazul său, spaţiu al întâlnirii mistice cu Domnul Hristos, Cel ce este tainic alături de oricine poartă Crucea Sa”.

Foto credit: Episcopia Română Ortodoxă a Ungariei

Comentarii Facebook


Știri recente