Pr. Bogdan Brânzea, cleric și asistent medical într-un spital Covid: E atât de multă suferinţă în aceste locuri

Cu ocazia celei mai recente donații oferite Spitalului de Pneumoftiziologie din Braşov-Ştejeriş, preotul misionar Bogdan George Brânzea, care este și asistent medical într-o secție Covid, a deplâns atmosfera din spitale pe care le numește „o vale a plângerii”.

Cu ajutorul credincioșilor apropiaţi Capelei „Izvorul Tămăduirii” din incinta spitalului, Părintele Brânzea a oferit către bucătăria spitalului 2 tone de cartofi și alte alimente (legume, fructe, carne, mezeluri şi lactate), precum şi câteva termometre electronice. Valoarea totală a donaţiilor s-a ridicat la suma de 7000 de lei, notează Mitropolia Ardealului.

Părintele Bogdan George Brânzea a subliniat că Biserica este permanent prezentă în aceste spitale cu profil Covid prin intermediul preoţilor misionari care sunt alături de pacienţi, „cu rugăciunea şi cu ajutorul material, cu un cuvânt de încurajare şi mai ales cu harul Sfintelor Taine”.

„În calitate de asistent medical, lucrând încă de la începutul pandemiei pe o secţie de Covid, vă pot spune că sunt şocat de evoluţia medicală a pacienţilor Covid pozitiv, o evoluţie foarte gravă, din ce în ce mai gravă şi mai ales, imprevizibilă. Cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru vindecarea pacienţilor, în condiţii de muncă deosebit de grele şi alături de preot, psiholog, asistent social şi kinetoterapeut formează o echipă multidisciplinară”.

Acolo este o altă lume…o vale a plângerii

„E atât de multă suferinţă în aceste locuri încât nu vă puteţi închipui, familii întregi care suferă, oameni, de toate vârstele, dar mai ales bătrâni încărcaţi de multe boli şi suferinţe, ce nu pot respira şi care se chinuie pentru o gură de oxigen, pe chipul tuturor se citeşte spaima, anxietatea şi epuizarea. Soţi internaţi şi care sunt nevoiţi să se despartă, unul rămâne internat pe secţie, iar  celălalt este transferat la ATI. Duc dorul şi grija părinţilor sau a copiilor lăsaţi acasă fără un ajutor, la rândul lor infectaţi cu Covid, alţii îşi plâng în liniştea salonului pe cei pe care de curând i-au înmormântat după o agonie indusă de Covid”.

„Aceasta este realitatea crudă cu care se întâlnesc preoţii misionari din spitalele suport Covid. Sunt chemaţi în puterea noptii şi nu o dată, ci şi de câte trei ori pe noapte, să meargă în secţiile ATI şi să-i însoţească pe credincioşii grav afectaţi de această boală până la hotarul veşniciei”.

„Este atât de multă suferinţă încât aceasta şi-a lăsat amprenta în sufletele tuturor, cadre medicale şi preoţi misionari. Acolo este o altă lume…o vale a plângerii”.

„Dumnezeu să ne păzească pe toţi de această boală şi să răsplătească jertfelnicia şi bunătatea tuturor celor care le sunt alături acestor semeni de-ai noştri aflaţi în grea suferinţă, cadrelor medicale care-i ajută şi luptă pentru viaţa lor, fraţilor preoţi care le stau la căpătâi, se roagă pentru ei şi le sunt alături la ceas de grea cumpănă, credincioşilor care îi poartă în rugăciunile lor şi, prin gesturi de bunăvoinţă, aduc un strop de bucurie pe chipurile lor”, a spus preotul şi asistentul medical Bogdan George Brânzea.

Preotul misionar Bogdan George Brânzea a evocat într-un interviu pentru Basilica.ro cum a trăit primul an al pandemiei în rolul de duhovnic și asistent medical într-un spital suport Covid-19.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente