Premierea olimpicilor la Religie din jud. Giurgiu

La Centrul Cultural Pastoral „Gavril Drugănescu” din Giurgiu a avut loc joi, 31 martie 2016, ceremonia de acordare a premiilor câştigătorilor Olimpiadei de Religie (din zona de nord a județului), faza judeţeană, informează site-ul oficial al Eparhiei Giurgiului.

La eveniment a fost prezent Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care i-a felicitat pe toţi olimpicii prezenţi, cât şi pe profesori și pe organizatorii concursului: „Mulţumesc lui Dumnezeu că le-a dat gândul celor care au organizat în Eparhia Giurgiului această olimpiadă, dar şi tuturor celor ce s-au implicat în buna desfăşurare a concursului. Nădăjduiesc că elevii prezenţi la această competiţie religioasă au respectat nu numai criteriile unei olimpiade obişnuite, ci, în acelaşi timp, au umplut-o şi de Duhul lui Dumnezeu. Rog pe Dumnezeu să le răsplătească tuturor olimpicilor participanţi osteneala şi să le înmulţească darurile. Totodată, îi îndemn să rămână braţul misionar al Bisericii în lume şi să-şi mulţumească profesorii și părinții nu numai prin ceea ce au obţinut la această olimpiadă, ci şi prin aceea că în viaţa lor de acum încolo vor rămâne tot olimpici în a-L sluji pe Domnul, Biserica şi societatea românească”.

În continuare, cei prezenți au vizitat Centrul Cultural Pastoral „Gavril Drugănescu”.

La finalul evenimentului, profesorii îndrumători au primit din partea Ierarhului câte o icoana cu chipul Maicii Domnului, Albumul „Schitul Sfântul Ierarh Nicolae”, revistele „Convorbiri Literare” și „Familia Ortodoxă”, iar copiii au primit diplome, însoțite de icoane, revista „Familia Ortodoxă”, Viața și Acatistul „Sfinților Trei Ierarhi”.

La faza naţională, care se va desfăşura la Timişoara în perioada 18 – 22 aprilie 2016, vor participa din judeţul Giurgiu mai mulți elevi.

 

Comentarii Facebook


Știri recente